EST ENG RUS

 


     


Tallinn tunnustab

Head uut algavat õppeaastat kõigile!

Mis saab olla toredam kui anda teada meie õpetaja tunnustusest Tallinnas. Õnnitleme!

Noor õpetaja 2022: Kertu Saare

 


7. c klass Kristiine Noortekeskuses

Seitsmenda klassi õpilased koos õpetaja Piret Vahtraga tänavad Tallinna Kristiine Noortekeskust hästi ette valmistatud ja sisuka klassihommiku eest. Kooliaastale panid punkti väärtushinnanguid selgitavad grupitööd, kuldvillak erinevate maade toitumistavadest ja silmaringi mõõtev Kahoot. Meeleolu lisasid sportlikud tegevused ja valgusmuusika.


Meie õpilased Rumeenias

Tallinna Kristiine gümnaasiumi 5. ja 7. klasside õpilastel oli võimalus osaleda Erasmus+ projektis "New generation schools in the light of education 4.0 ", mille käigus õpilased ja õpetajad külastasid Rumeeniat. Põhirõhk oli uute STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) teadmiste omandamisel ja kogemuste saamisel. Rumeenia kool on tugev just  3D mudeldamise ja 3D printimisseadmete integreerimisel õppetöösse ning sellega meie kooli õpetajad ja õpilased said tutvuda.

Õppetegevus toimus ühes Rumeenia väikelinnas nimega Orșova, mis asub Doonau kaldal, Serbia piiri lähedal. Nädala jooksul tutvusime projektipartneri kultuuri, kooli ja õppekorraldusega. Noored said koostöös teiste  projektipartnerite õpilastega lahendada põnevaid ülesandeid, suhelda omavahel ja teha koostööd.

Õppereisi jooksul külastasime mitmeid tuntud vaatamisväärsusi: St Ana kloostri, mis oli väljakutse, sest pidime kõndima 3 km mäkke ja tagasi, Drobeta-Turnu Severin linna muuseumeid ja lossi ning hüdroelektrijaama. Väga põnev oli paadisõit, mis kestis umbes 2 tundi ja mille käigul õpilased tantsisid ning iga kooli õpilased õpetasid oma riigi tantsu. Õpetajad liitusid ka, keegi ei istunud niisama.

Hüvasti jätta oli küll raske, aga loodame, et kohtume peagi uuesti!

Õpilasi juhendasid Lauri Vilibert ja Julia Makarova


Tegusad viimased koolipäevad

Viimased koolipäevad olid tihedalt täis põnevaid tegemisi! Koondame siia kokku 6. ja 7. klasside vahvaid ettevõtmisi.
Õpetaja Piret Vahtra eestvedamisel külastas 7.c klass Eduard Vilde Majamuuseumi. Külastuse eesmärgiks kirjandushuvi virgutamine ja kultuurimälu säilitamine. Tutvuti Vilde värvika elu, loomingu põhifaktide ja viimase elukohaga.
Õpetaja Marko Veinbergs viis keskkonnakuu raames läbi põnevad töötoad. Marko kirjutas selle kohta nii: "Tallinna Kristiine Gümnaasiumi kuuendate klasside õpilased osalesid ravim-ja toidutaimede töötoas. Päev möödus teaduse, rahvatarkuse, kirjanduse ning kokakunsti valguses.
Õpilased läbisid üheksa töötuba, kus sai valmistada ja mekkida erinevaid taimeteesid, hinnata ja tuvastada õpetajate valmistatud keediseid, määrata taimi ja mikroskoopida sibulat."
Õpetaja Kristel Jürgensoni aktiivsel juhendamisel sai toimuma Rakett 69 laager. Kristel kirjutas laagri kohta järgmiselt: "6.-8. juunil toimus 7. klasside tublimatele õppijatele Rakett 69 teadushuvilaager. Igast paralleelist osales neli last. Õpilased said kolme päeva jooksul koostöiselt oma teadmised proovile panna geomeetria, inseneeria ja loodusteaduste valdkonnas. Lapsed hindasid enim seda, et said laagris uusi häid tuttavaid, kellega oli koos tore nuputada ja seltskonnamänge mängida."
 
Õpetajad Külli Kelder ja Kadri Toming korraldasid 6. b klassile loodusõpetuse ja matemaatika lõiminguprojekti kasutades meie koolis esmakordselt Minecraft Educationi. Õpilased tutvusid kõigepealt erinevate Minecrafti mängus olevate kivimitega ning tutvustati ka erinevaid linnastruktuuri mudeleid. Seejärel koostati kahestes gruppides oma linna plaan ning ehitati selle põhjal Minecrafti mängus oma linn. Päeva lõpus tutvustaid kõik grupid oma linna klassikaaslastele ja õpetajatele.
Suur tänu ettevõtlikele õpetajatele!


Õpetaja Helmi Kelle pälvis Tallinna Haridusameti missioonipreemia 2022

8. juuni õhtul toimus Fotografiskas pidulik vastuvõtt, kus Tallinn tänas oma haridusasutuste juhte õppeaasta jooksul tehtud töö eest ja tunnustas linna hariduskonkursside võitjaid. Meie kooli õpetaja Helmi Kelle sai tunnustuse "Tallinna Haridusameti missioonipreemia 2022" kategoorias. Helmi on õpetaja, kes teeb oma tööd tõelise pühendumuse ning rõõmuga. Oleme Helmi üle uhked ning soovime õnne kogu koolipere poolt!


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Login

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.