EST ENG RUS

 


     


7. klassid käisid teatris

23. novembril läksid kõik 7. klasside õpilased ühiselt Noorsooteatrisse. Vaadati etendust "Kõik ägedad asjad". Nii mõnelgi õpilasel oli eelarvamus, et ilmselt tuleb järgnev tund veeta igavledes, kuid üllatuseks osutus etendus äärmiselt kaasahaaravaks ja emotsionaalseks. Laval oli üks näitleja, kes suutis nõudliku publiku täielikult kaasa haarata. Eriti tore oli, et mõningad osatäitjad valiti publiku hulgast ning väga olulist rolli peategelase isana sai mängida üks meie õpilastest. Tema esinemine oli julge ja meeldejääv. Samuti jagati enne etendust siltidel nö "ägedaid asju", mida õpilased etenduse ajal nimetada said.

Õpilastele ja õpetajatele etendus väga meeldis ning soovitame etendust julgelt teistelgi vaadata!


Jalgpallipoisid võitsid pronksmedalid

Meie kooli 6. klasside koondvõistkond võistles edukalt Eesti Jalgpalli Liidu ja Tallinna Huvikeskus Kullo poolt korraldatud Rimi Koolijalka turniiril. Sel õppeaastal registreerus kokku 23 kooli ning meie kooli võistkond sai kolmanda koha. Võistkonnas mängisid (vasakult): Kenneth Kool, Märten Jürgenson, Markkus Erikson, Ramon Lillemaa, Erkki Osolainen, Jako Vilba, Fred Jorro, Merten Jakobson ja Martin Puusepp.

Juhendas õpetaja Margus Luik


Etlejate edu Tallinna linnavoorus

27. novembril toimus Eesti lastekirjanduse Keskuses vabariikliku Koidulauliku etluskonkursi Tallinna voor 5.-12.kl õpilastele. Meie kooli esindasid tublid etlejad Kalli Karmel Jaani ja Kaarel Kaukver 9. klassist, Birgitta Reonda 10. klassist.

Žürii koosseisus: lastekirjanik Liis Sein, kirjanik ja tõlkija Margus Konnula (Contra), vabakutseline kirjanik, toimetaja, stsenarist ja õpetaja Jaak Urmet (Wimberg) valisid välja nii põhikooli kui gümnaasiumi vanuseastmest kolm laureaati.

5.-9. klasside vanuserühma  laureaadiks Tallinna linnavoorus oli Kaarel Kaukver 9.klassist. Palju õnne!

Suur tänu kõigile esinejatele ja juhendajatele!

Õpetaja Piret Vahtra


7A klass osales Rakett 69 töötoas

17. novembril oli 7.a klassil võimalus osaleda Rakett 69 Teadusstuudios ehitusinseneeria töötoas. Seltskond jagati meeskondadeks ning sissejuhatuseks toimus kõigepealt väike viktoriin. Seejärel saadi vahendid ning esimeseks ülesandeks oli ehitada grilltikkudest torn, mille tipus on kerge pall. Kõige parema tulemuse saavutas meeskond, kelle torni pikkus ulatus peaaegu 1 meetrini. 

Teiseks ülesandeks oli ehitada masin, mis suudab sorteerida palle suuruse järgi. Pärast pikka nuputamist, katsetamist, lõikamist, liimimist ja sättimist hakati masinaid katsetama. Kõikide prototüübid töötasid, kuid mõnel meeskonnal siiski paremini kui teisel. 

Põnevas töötoas lendas aeg kiiresti. Kindlasti soovitame teistelgi klassidel stuudiost läbi astuda!

7A klassijuhataja Tuuli Särekanno


Tähistasime mardi- ja kadripäeva

Hoiame traditsioone ning tähistame igal aastal kindlasti ka mardi- ja kadripäeva. Sel puhul korraldavad alati 2. klassid uhke karnevali. Nii ka sel aastal. Kõik algklasside õpilased said end teemakohaselt riietada ning rõõmsalt lauldes ja mängides lustida. Küsiti mõistatusi, meenutati vanasõnu, lauldi päevakohaseid laule ning mängiti mardi- ja kadripäeva kivikuju mängu. 

Kadrilaupäeval ehk 24. novembril jooksid 2.b klassi õpilased koos muusikaõpetaja Heleni ja klassijuhataja Anne-Ly'ga koolis katri. Käidi klassist klassi lauldes kõigile tuntud "Laske sisse kadrisandid..." laulu. Lisaks küsiti mõistatusi, millele paljud teadsid väga hästi vastuseid. 

Korraldusmeeskonnas olid Ilotana Haalen, Anne-Ly Sarapuu ning muusikaõpetaja Helen Lember


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Login

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.