EST ENG RUS

 


     


Perepäev

7. juunil toimus taas kord meie kooli toredaks traditsiooniks saanud perepäev. Soe ja päikseline kevadsuvine õhtu meelitas kooliõuele hulgaliselt osalejaid. Koolipere ja külalised said vaadata kahte näidendit, osaleda sportmängudes ning nautida õpilaste ja õpetajate vahelist jalgpallimatši. Seekord jäi seis viiki, kuid õpilased osutasid õpetajatele visa vastupanu. Lisaks esinesid 9. klassi tüdrukud pallikavaga ning näha sai selle aasta Playboxi võitjaid - 9.c klassi tantsijaid. Värvikirevate kostüümidega andsid meeleoluka etteaste Carolina tantsustuudio tütarlapsed. Perepäeva juurde kuulub ka laat ja nagu arvata võis, siis see osutus üheks kõige menukamaks atraktsiooniks. 

Suur tänu kõigile, kes ürituse õnnestumisele kaasa aitasid! 


Sündis kaks uut kooli rekordit spordis

Meie kooli õpilane Kaur Jesper Kukk on sellel hooajal teinud kergejõustikuvõistlustel suurepärased stardid. Uno Palu mälestusvõistlustel läbis ta 100 m kooli rekordit tähistava 11.25ga, Kadriorus peetud Tallinna koolinoorte meistrivõistlustel parandas aga kooli rekordit 200 m jooksus. Teine koht tuli ajaga 22.76.

Palju õnne!

Kehalise kasvatuse õpetaja Margus Luik


Tallinna lasteaiad said kingituseks õpilaste meisterdatud õppevahendid

Tallinna lasteaiad said kingituseks mängulised keskkonnahariduse õppevahendid „Kogume loodusest“, mille on meisterdanud linna koolide õpilased koostööprojekti „Koolilt lasteaiale“ raames. Komplekti kuuluvad kastikesed ja kotikesed, kuhu lapsed saavad panna õppekäikudel kogutud leiud. Sümboolselt anti õppevahendid üle lasteaiajuhtide infopäeval 18. mail, peagi jõuavad need kõigisse lasteaedadesse.

Tänavuse projektiga mõtestati sügavamalt ka Tallinna kui rohelise pealinna ideed – teksariidest kogumiskotikesed valmistati taaskasutatud materjalist, mille kogumisel lõid kaasa Põhja-Tallinna Valitsus, Nõmme Linnaosa Valitsus ja MTÜ Uuskasutuskeskus.

Tallinna Haridusamet tänab kõiki projektis osalenud koole ja õpetajaid: Riina Neemela ja Lauri Vilibert (Tallinna Kristiine Gümnaasium)


Erasmus+ projekt „All we need is a new Sy(STEM)“ kohtumine Ungaris

Mai lõpus külastasid Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 10. klassi õpilased ja õpetajad Lauri Vilibert ja Anne-Ly Sarapuu Erasmus+ projekti käigus Ungarit.

Erasmus+ projekt „All we need is a new Sy(STEM)“ sai alguse 2021 aastal ning selles projektis osales kokku kuus riiki - Ungari, Portugal, Türgi, Itaalia, Eesti ja Soome. Selle projekti lõpuüritus toimus 22.-27.mail 2023 Ungaris Hajduböszörmeny linnas. Projekti eesmärk oli tutvustada robootika meetodeid, vahetada mõtteid ja tutvustada erinevaid metoodikaid nii õpetajatele kui ka õpilastele.

Külastasime Hajduböszörmeny Bocskai Istvani Gümnaasiumit, kus õpilased osalesid hommikuti töötubades ning tegelesid robootikaga. Selles koolis on robootikat õpetatud juba pikka aega.

Ungarlased näitasid meile ka kohalikke vaatamisväärsusi. Veetsime Budapestis koos pika päeva, mille jooksul külastasime Kangelaste väljakut, Buda lossi, Kingad Doonau kaldal mälestusmärki, kaunist katedraali ehk Püha Stefani Basiilika kirikut. Jalutasime kesklinnas ja Doonau kaldal, kus avanes kaunis vaade parlamendihoonele. Lisaks jõudsime käia ka Budapesti tehnika- ja teaduskeskuses.

Veel külastasime Debreceni linna ja seal asuvat Ungari tippkeskust NI (National Instruments Corporation), mis tegeleb mõõte- ja juhtimisseadmetega. Peale linnaga tutvumist õnnestus ära käia ka Hortobagy Rahvuspargis, mis on Ungari kõige esimene ja suurem rahvuspark lõputu tasandiku ja rohumaaga. Seal nägime selle piirkonna kultuuripärandisse kuuluvaid kariloomi ning Ungari ratsamehi, kes hobuste seljas etendust tegid.

Selle nädala jooksul oli tore näha erinevate rahvuste koostööd ja suhtlemist. Loodan, et sellised koostööprojektid ikka jätkuvad.

Suure panuse on kooli poolt andnud Lauri Vilibert, kes on neid projekte pikka aega vedanud ja teeb seda tööd suure hingega.

Teksti kirjutas Anne-Ly Sarapuu


Öökullid rahvusvahelisel võistlusel

Eesti meistrivõistluste võitjana esindas Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 11 liikmeline 5-11.klasside õpilaste võiskond Eesti Vabariiki rahvusvahelistel võistlustel Marocos, Marrakechis 18-21.mai 2023.

FIRST ® LEGO ® League rahvusvahelisel võistlusel osales 46 riigist 66 võistkonda.

Eesti saavutas erinevate võistluste koondtabelis 26  koha.

Võistkond ÖÖKULLID lõpetas hooaja:

Rahvusvahelise zürii tunnustuse pävis õpilaste juhendaja, Lauri Vilibert

Coach/Mentor Award


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.