EST ENG RUS

 


     


Ettelugemise päev Aino Perviku juttudega

Meie kooli kirjanduslikuks traditsiooniks on 1994. aastast ellu kutsutud ülekooliline ettelugemise päev. Sel aastal lugesid  kõik õpilased 1.-12. klassini juubilar Aino Perviku lugusid. Lisaks kodusele kirjavarale laenutati kooli raamatukogust 96 populaarse lastekirjaniku teksti. Iga klassi kaks tublimat lugejat käisid 18. oktoobril erinevates ainetundides ette lugemas.1. klass nautis 12. klassi ilmekust ja abituurium imetles 1. klassi püüdlikkust ettelugemisel.
Ettelugemine on lapse arengus hindamatu tähtsusega, sest just siit saab alguse lapse kõne areng, kirjanduslik kasvamine ja laiem kultuurihuvi.
4. klassidest osalesid koolivoorus Teele-Riin Pärnamägi, Marvin Kleius, Bruno Aasa, Roosi Karoliine, Tormi Tolmats, Aino Marii Tammearu.
 
19. oktoobril toimus Talinna koolide 4. klasside ettelugemise päev Eesti Lastekirjanduse Keskuses ning meie kooli esindas Bruno Aasa, kes pälvis žürii eripreemia. Palju õnne!
 
Tekst: Piret Vahtra
Pilt: Mari-Ann Jürima
 


Tartu haridusfestival

Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 42 õpetajat külastasid 25.oktoobril Tartu haridusfestivali.
Tartu Annelinna Gümnaasium direktor, Hiie Asser, tutvustas kooli õppetöö korraldust ja jagas eesti keele kui võõrkeele õpetamise kogemusi erinevate kodukeeltega õpilastele.
Õpetajad osalesid huvitavates töötubades ja tutvusid uute õppematerjalidega, mida kasutada igapäevatöös.
Aitäh toreda koolipäeva eest, Tartu kolleegid!


Tänusõnad Vanurite Eneseabi-ja Nõustamisühingult

11.10.2022 pärastlõunal olid meie perel Kadriorus külas Teie gümnaasiumi kaks säravat kasvandikku - 9.b klassi õpilased Elisabeth Allas ja Mariette Koppel. Nad esitasid meie Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühingu 27. sünnipäeva puhul toimunud pidulikul koosviibimisel oma meeleoluka luule- ja muusikakava. Mõnusalt esitatud põimik meeldis kõigile koosviibijaile ning läks neile hingegi. Loodame väga, et Teie kooliperes on veel palju selliseid Elisabethi ja Mariette sarnaseid elurõõmsaid ja tegusaid noori, kes naudivad oma tegemisi ning kingivad oma loovust ka teistele, eriti oma vanaemade ja vanaisade ealistele inimestele. Palun andke nii neile kui ka õpilasi koolitanud ja vahendanud õpetaja Helmi Kellele edasi meie eakate ühingu tänusõnad ja head soovid edaspidiseks. Jõudu ja reipust Teilegi kogu koolipere juhtimisel.

Südamlikult
Heino Hankewitz
VENÜ juhatuse esimees


Ühiskonnaõpetuse tund 9. ja 12. klassidele

Õpetajate päeval 5. oktoobril külastas meie kooli linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski, kes andis 9. ja 12. klasside õpilastele külalistunni. Loengu teemaks olid rahvusvahelised suhted ning sõda Ukrainas. 

 


7c klassis õpib edukas judopoiss Mattias

Mattias kuulub spordiklubi Barra koosseisu ja treenib Tevol Tamm juhendamisel. Judoga alustas sama treeneriga juba lasteaiast, kes ta Mattiase endaga esmalt Audentesesse kaasa vedas ja nüüd treenib Barra Spordiklubi all. Tahe ja pingutus viivad alati sihile! 
Mattiasele anti selle hooaja lõpus, väga heade tulemuste alusel, võimalus vaid 12. aastasena sooritada järgmise taseme judoeksam ja läbides selle edukalt väljastati talle 2KYU tase ehk taseme järgmine vöö - sinine vöö. Mattiase eelmist judo hooaega võib hinnata erakordse hindega, sama ka treenerite pilgu läbi.
Hooaja kokkuvõttes olulisimaist ehk aprillis sai Mattias pärjatud Eesti Meistri tiitliga, MU14 klassis, kus tuli 22 osavõtja seast 1 kohale, pälvides sellega Eesti Meistri tiitli. Enne seda märtsikuus osales Mattias ka B klassi Eesti Meistrivõistlustel, võisteldes endast vanematega poistega , kus saavutas U16 vanuses (ise 12 aastane) auväärse 3 koha. Veel võttis ta hooajal osa Eestis erinevatest rahvusvahelistest kui ka kodumaistest turniiridest ning tulles kõikjal medalile valiti ta Eesti Judoliidu poolt, eelmise nädala lõpus, Narvas, parimaks JUDOkaks oma kaalu ja vanuseklassis ning vanemate poiste seas saavutas auväärse teise koha. 
Samuti valiti vend Markkus(5a) Eesti Judoliidu poolt hooaja parimaks sportlaseks. Samas, Narvas, toimus ka juba uue hooaja esimene rahvusvaheline turniir, kus Mattias murtud varbaluuga, saavutas uue hooaja esimese medali, milleks oli KULD. 
Eelmisesse hooaega jäi ka koroonast hoolimata 2 välisturniiri:
Soomes, Tampere Shiai judoturniiril, kus Mattias saavutas 🥈koha!
Viimaseks hooaja võistluseks jäi aga rahvusvaheline turniir Poolas, Varssavis, Same Judo Cup, kus Mattias saavutas taas kuldmedali. Kokku osales võistlusel 70 erinevat klubi, üle 1000 võistleja.
Tekst: Matttiase ema Helen Erikson


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.