EST ENG RUS

 


     


Muusikapäev puhkpillimuusikaga

Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1.oktoobril käis 5.c klass Politsei- ja Piirivalveorkestri kontserdil Kaja kultuurikeskuses. Meile esines 34 muusikut. Kavas oli erinevate ajastute  filmimuusika. Avalooks oli meeleolukas pala filmist „Viimne reliikvia“. Järgnesid katkendid itaalia, hispaania ja vene filmidest. Saime teada, et kultuurikeskuse kõrval elas kuni 1980.aastani helilooja Arvo Pärt. Kontserdi lisapalaks mängiti tema „Ukuaru valssi“.

Tore oli muusikatunnis õpitavaid pillirühmi ka tegelikult mängimas näha.

 


Osalesime Emakeele Seltsi keelepäeval

 

26.septembril, Euroopa keelepäeval osalesid meie kooli 9.-12.klassi parimad keeletundjad Emakeele Seltsi , Eesti Keele Instituudi ja kõrgkoolide koostöös ette valmistatud keelepäeval Paides.

Esmalt toimus keelekorraldaja Elmar Muugi mälestustahvli avamine tema sünnikohas Järvamaal Leedu külas.

Ettekandekoosolek toimus Paide raekojas. Lisaks keeleajaloolistele uurimustele toimus ÕS-i töötuba vabariigi peakeelekorraldaja Maire Raadiku  juhtimisel. Kahooti Kesk-Eesti murdesõnade tundmisest viis läbi Maigi Vija Tartu Ülikoolist. Elevust tekitasid  eesti keele kiituseks kirjutatud auhinnatud räpp ja ood. Huvitav oli Koeru Keskkooli vilistlase uurimistöö põhjal tehtud ettekanne suure ja väikese algustähe kasutamisest. 

Päevale lisas pidulikkust Paide Hammerbecki poistekoori esinemine ja külluslik pidulaud. Oli õpetlik ja huvitav keelepäev. Ürituse eestvedaja oli õp. Piret Vahtra.

 

Anete Aurelie Aas, 9.b klass


Külalised Kaunasest

27.septembril külastasid meie kooli Kaunase koolijuhid ning õpetajad. Külalistele tutvustati meie kooli, Eesti hariduskorraldust ning astuti sisse ka tundidesse. 


10.klassil käis külaline

             

17.09 käis 10.klassile tarkust jagamas väliseestlane Eric Pensa, kelle ema ja õde põgenesid nõukogude Eestist 1944.aastal esialgu Poola ja Saksamaale ning 1949.aastal Ameerika Ühendriikidesses. Ameerika kodus tohtis rääkida ainult eesti keeles. Vanemate usk ja Eestist toodud kasvatus ja kultuur on kujundanud ning saatnud Ericut läbi elu ja ta tahab aidata kaasa siinsele arengule ja tulevikule.

 


Spordinädal 23. - 27.september

23. - 27.septembrini toimub Kristiine Gümnaasiumis spordinädal.

Esmaspäevast kolmapäevani on kõik õpilased oodatud peale 4. ja 5.tundi staadionile Street Racketiga täpsusviset sooritama.

Klassijuhataja tundides viivad klassijuhatajad läbi viktoriini spordi ja Ausa Mängu rändnäituse kohta. Viktoriini on koostanud kehalise kasvatuse õpetajad.

Spordinädala kehalise kasvatuse tundides lennutavad õpilased frisbee kettaid. Eesmärgiks on jõuda vähemate arvu visetega sihtmärgini kui õppealajuhatajad Anu Rannus ja Tiina Kerem.

Neljapäeval toimub kooli krossijooksupäev. Klassid võistlevad järgmiste tundide ajal:

2.tund  2. - 3.klass

3.tund  6. - 7.klass

4.tund  10. - 12.klass

5.tund  4. - 5.klass

6.tund  1.klass

7.tund  8. - 9.klass

 

 


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.