EST ENG RUS

 


     


Peapreemia Tallinna koolide teatrifestivalil

 

Tallinna Kristiine Gümnaasiumi  1. b klass esindas meie kooli Koolirõõmu ja -õnne festivalil laupäeval, 28.märtsil Tallinna Ühisgümnaasiumis.
Õpilased esitasid näidendi „Punamütsike”. Juhendaja oli õpetaja Mare Pukk.


Žürii andis kiitva hinnangu suurepärase teatrimaagia loomise ning imearmsa humoorika esituse eest .Hundi osatäitja  Oskar  Greg Veski sai eripreemia.
Võitsime peapreemia Tallinna koolide seas.


Seoses sellega tuleb meil osaleda vabariiklikul teatrifestivalil, mis toimub 8.-9.mail Jõgeval.


TV10 Olümpiastarti

Tallinna TV 10 Olümpiastarti III etapi võistlused toimusid  Lasnamäe kergejõustikuhallis.
Paremaid tulemusi:
3. koht Oliver Kruuspan 4b     kaugushüpe  4.65
5.koht  Kenro Tohter  7a          kuulitõuge (4kg)   9.13
6.koht  Liina Tõnso    6a          kuulitõuge  (3kg)   7.57
7.koht Gregor  Kaur   4b         teivashüpe     1.50
9.koht Angelina Dolgopolaja 7b   kõrgushüpe  1.30

Sellel laupäeval sõidavad parimad meie kooli esindama Võrru vabariiklikele võistlustele


Robootika Meistritiitli pälvis võistkond "ÖÖkullid"

14-15. märts toimus Tartu Ahhaa keskuses Eesti suurima robootikavõistluse FIRST LEGO League finaalvõistlus. Finaalis osales 33 poolfinaalidest edaspääsenud võistkonda nende seas ka meie kooli võistkonnad "Öökullid" ja "Robocraft". Tugevat konkurentsi lisasid ka meeskonnad Norrast, Lätist, Leedust ja Moldovast. Kahel pikal päeval võisteldi omavahel robotimängus, uurimisprojektide tutvustamisel ning meeskonnatöö ja põhiväärtuse rakendamises. Lisaks raskele tööle peeti maha ka värvikirev sõprusõhtu koos meeskondade etteastetega. Pika võistluse kulminatsioon- karikate jagamine osutus sel korral edukaks just meeskonnale "Öökullid". Hindajate ja kohtunike arvates esines meeskond "Öökullid" kõikidel aladel ühtlaselt väga hästi ning seetõttu vääris meeskond "Öökullid" kõige väärtuslikumat karikat- Meistrikarikat! Meistrikarikaga kaasnes sel korral reisistipendium, mille kaasabil saab võistkond osaleda ühel suurvõistlusel kas USA-s, Austraalias või Lõuna-Afrikas.

ÕNNITLEME MEESKONDA "Öökullid" SUUREPÄRASE TULEMUSE EEST!!!

Öökullide meeskonda kuuluvad: Madli Kaljo, Kristjan Mäetalu, Cevin Caius Koemets, Henri Haugas, Oliver Sild, Rasmus Lukas, Kristo Toots Ja Reimo Trei. Meeskonda juhendab Lauri Vilibert.

 

Lisaks on väga positiivne see, et nüüdseks juba võistlussarjast välja kasvanud õpilased (endise "Öökullid") on jäänud robootika ja FLL võistlussarjaga seotuks ning neile on usaldatud tehniliste kohtunike roll võistlustel. Olgu siinkohal aususe huvides märgitud, et vanemad olijad on vaid tehnilised kohtunikud, kes loendavad reeglitele vastavalt sooritatud ülesannete punkte robotimängus. Üldvõidu pälvimiseks peab olema hea tulemus robotimängus, kuid määravaks saavad hoopis teistelt hindajatelt saadud hinnangud uurimisprojekti, esitluse, meeskonnatöö, põhiväärtuste, boksi ja palju muu kohta.


Emakeelepäeva tähistamine 10.märtsil

  
Emakeelepäeva tähistasime seekord pisut teisiti. Kristjan Jaak Petersoni tähendust ja tähtsust rõhutasime eesti keele ilu ja kõnekusega erinevate põlvkondade luulekeeles: üks pere, erinevad põlvkonnad.Tähtpäeva külaliseks oli luuletaja Joel Sang, kes esitas oma väga filosoofiliste ajalauludena kõlavaid lasteluuletusi peatselt ilmuvast kogust.

Gümnaasiumiõpilased esitasid Kersti Merilaasi, August Sanga kui ka Joel Sanga luuletusi.  Eredust ja sära tõi 11.klassi tütarlaste lauldud „Viire takka.“ Keelehommikut juhtisid asjalik-sõbralikult Anna Lauretta Eespere ja Kristjan Tammjärv.

Härra Joel Sang vastas küsimustele, mis puudutasid tema luuleteele sattumist, aga ka suhestumist oma vanemate luulesõnaga.
Loetud luuletustele kevadest andis sära juurde särav kevadpäike ja kaunis varakevadine ilm. Filosoofised luuetused tuletasid meelde:

„Sa kõike võid, kuid üht ei tohi-/ ei tohi olla arg ja loid…
…ja ükski meist ei tohi öelda, et ta ei kanna vastutust.“
Tore ja mõtlemagi panev avalöök oli antud keelenädalale.    


Inglise keele olümpiaad

Soovime õnne Anna Eesperele, kes saavutas üleriigilisel inglise keele olümpiaadil II koha. Aitäh kõigile, kes pöialt hoidsid!

 


Tulevased sündmused:


16.05 Perepäev
21.-23.05 Klasside pildistamine
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
29.05 Loov- ja uurimistööde kaitsmine
31.05 1.-4. ja 6. klassidel TORE mängude päev; Ülejäänud klassidel (v.a lõpuklassid) liikumispäev
03.-04.06 Algklasside robootikapäevad
06.06 Algklasside seiklusmäng
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid müügil Fientas
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.